Innovatie door kruisbestuiving – Underlined vestigt zich op Mariënburg

by Max Werkhoven

Innovatie door kruisbestuiving – Underlined vestigt zich op Mariënburg

by Max Werkhoven

by Max Werkhoven

Picture

Innovatie door kruisbestuiving – Underlined vestigt zich op Mariënburg

Hoe zorg je als bedrijf dat je niet ten onder gaat aan je eigen innovatie kracht? Want hoe bewijs je aan klanten dat state-of-the-art technologie de investering waard is? Dat doet Underlined – ontwikkelaar van customer journey analytics software – door hun innovatieve producten wetenschappelijk te laten valideren. Om hun samenwerking met de wetenschap letterlijk ‘in huis’ te halen, verhuist Underlined naar de JADS Mariënburg campus waar zij deel worden van het nieuwe en unieke data science ecosysteem.

Medeoprichter en partner van Underlined, Sander Claus, legt uit: ‘Wij zijn gespecialiseerd in customer journey analytics. Maar onze ambitie gaat verder. Wij willen de nieuwste inzichten en technologieën op het gebied van process mining gebruiken om een nog volwassener en completer product te leveren. Het probleem is echter dat het nog een hele ‘jonge’ tak van sport is. Door samen te werken met toonaangevende universiteiten ontwikkelen en gebruiken we de nieuwste technologieën op het gebied van Customer Journey Analytics. Zo kunnen wij te allen tijde de wetenschappelijke onderbouwing van onze producten garanderen’.

Samenwerking met data academici – kennis en bedrijvigheid

Sinds de oprichting van het bedrijf vijf jaar geleden, bestaat de samenwerking tussen Underlined en Universiteit Tilburg en de TU Eindhoven vooral uit het beschikbaar stellen van stageplekken voor afstudeerders. Deze houden zich bij Underlined vooral bezig met prototyping van een product of juist het valideren ervan. Afgelopen jaar studeerden de zeven studenten die bij Underlined stage liepen allemaal cum laude af.

Met de verhuizing naar Mariënburg vervult Underlined de ambitie de samenwerking met de wetenschap verder te versterken. Dat gaat in eerste instantie gebeuren door het ondersteunen van het tweejarige JADS Professional Doctorate in Engineering program. Dit houdt in dat Underlined vier tot vijf keer per jaar vijf studenten in zal zetten op praktijkprojecten. ‘De universiteit levert in deze projecten de nieuwste kennis en wij de data en tools. Er is voor beide partijen veel te winnen: de wetenschap kan datastructuren en algoritmen testen in de werkelijke wereld. En wij kunnen onze innovaties wetenschappelijk laten staven. Zo kan je samen in een enorme stroomversnelling terecht komen’, verwacht Claus.

De ambities van Underlined gaat echter nog een stap verder. ‘De rode draad in ons verhaal is samenwerking. Wij zitten aan de voorkant van innovaties die veel teweeg gaan brengen bij onze klanten. Maar hoe precies de waarde van big data zich zal ontwikkelen is nog niet duidelijk. Wat zeker is: het gaat niet zuiver en alleen om de techniek en customer journey software. Even belangrijk zijn de bedrijfskundige en economische aspecten. Om die te begrijpen is het een absolute noodzaak samen te werken met partners in een organisch netwerk. Zo een netwerk verwachten wij te vinden in Mariënburg waar wetenschap en het bedrijfsleven samenvloeien’, aldus Claus.

Kruisbestuiving

Underlined verwacht veel van de kruisbestuiving die zal ontstaan doordat men onder een dak werkt. ‘Je loopt zo bij elkaar binnen. Geen betere plek om ideeën uit te wisselen! Ondernemers en studenten lopen hier door elkaar heen. Zo’n open sfeer past in ons streven kennis op te doen waarmee wij onze klanten helpen waarde te creëren met behulp van big data’.

Aanvulling van het JADS ecosysteem

Voor JADS betekent de komst van Underlined naar Mariënburg een verrijking van de campus en het JADS ecosysteem. De komende tijd zullen meer digitale MKB-bedrijven, start-ups en corporate labs vestigen op Mariënburg. Daarmee zal een unieke voedingsbodem worden gecreëerd voor synergetische samenwerkingsverbanden tussen het bedrijfsleven, studenten en de wetenschap.

Wellicht ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top