CX Insights Framework

CX Insights Framework

by Maartje Luinenburg

Het insights framework is een data driven besturingsmodel om de knoppen (drivers) inzichtelijk te maken waaraan gedraaid kan worden die bewezen impact hebben op klant- en bedrijfswaarde. Hierbij is het uitgangspunt: wat goed is voor de klant levert ook voor de organisatie aantoonbare waarde!

Waarom werken met het framework?

Customer experience komt in een nieuwe fase. Steeds meer organisaties vinden het moeilijk om kansen te signaleren die bewezen de NPS verbeteren, laat staan wat dat aan bedrijfswaarde gaat opleveren. Om organisaties daarbij te helpen ontwikkelde Underlined het CX Insights Framework, een model dat uitermate goed kan worden gebruikt tezamen met de data science producten in de hub voor CX analytics.

Dit framework verbindt klantwaarde met bedrijfswaarde en maakt inzichtelijk welke knoppen een organisatie heeft om aan te draaien om dit te realiseren (zogenaamde drivers). Hierbij biedt het framework inzicht in voor CX belangrijke handvatten, zoals contact reasons, touchpoints, jobs-to-done en emotie, die een belangrijke rol spelen in de realisatie van het framework.

Hoe ziet het framework eruit voor jouw situatie?

Om dit framework op te stellen voor jouw specifieke situatie ontwikkelde Underlined een eendaagse workshop. Op deze dag gaan we de diepte in voor jouw organisatie, waarbij we samen het data experience canvas gaan verkennen als belangrijk instrument om het framework vorm te geven. Hierbij gebruiken we de laatste inzichten en technieken in data driven customer experience management. De aanpak is direct toepasbaar voor organisaties die willen werken met agile principes en CX technieken, zoals service design. Ons doel is deze te verbinden en te komen tot een concrete aanpak voor jouw organisatie en kansen voor data driven customer experience management.

Wil je weten hoe het framework werkt en hoe je het toe kunt passen binnen jouw organisatie? Help waarde te creëren voor jouw organisatie en klanten. Neem contact op voor een toelichting van de mogelijkheden.

Top