Kennissessie Underlined binnen de Tableau User Group

by Ana Milicevic

Kennissessie Underlined binnen de Tableau User Group

by Ana Milicevic

by Ana Milicevic

blankOp 10 april 2019 vond wederom de Tableau User Group (TUG) Nederland / België plaats. Ditmaal kwamen Tableau geïnteresseerden samen op Tilburg University om kennis op te doen én te delen over het gebruik van dit data-visualisatie programma binnen je organisatie. Voor deze bijeenkomst was Henrik Nijkamp (senior Data Scientist, Underlined) uitgenodigd om te spreken over het in kaart brengen van (employee) performance management binnen organisaties door middel van Tableau.

Naast veel ervaring in het werken met Tableau kan hij ook kennis delen over zijn jarenlange ervaring binnen de verkoop- en serviceorganisatie van een financiële instelling en de best practices met betrekking tot KPI’s die opgesteld worden om goed medewerkersperformance te meten. Je kan denken aan KPI’s als ‘average handling time’ (gemiddelde afhandelingstijd) en ‘first time fix’ (wordt de klant in één keer geholpen).

Tijdens de presentatie werd onder andere gefocust op hoe team performance het best gemeten kan worden, hoe scores op verschillende KPI’s visueel in beeld gebracht kunnen worden en hierbij te denken aan welke inzichten je wilt delen en wat hierbij wel of juist niet gedaan moet worden. Tips en tricks in het gebruik van Tableau werden gedeeld hoe meerdere KPI’s in één overzicht in een dashboard weergegeven kunnen worden.

Ben je benieuwd naar hoe een dashboard inzicht kan bieden in team en medewerker performance? Bekijk dan deze klantcase.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top